Zwambestrijding

De kelderzwam is schadelijk voor beton en steen. De huiszwam groeit voornamelijk op hout bij een vochtigheid boven de 40%. Rode poederafscheiding (huiszwam) of donkere draden (kelderzwam) in uw kelder, kruipruimte of op de vloer zijn tekenen dat het niet in orde is in uw woning of bedrijf. Huiszwam of kelderzwam veroorzaken niet alleen schade aan uw woning of bedrijf maar veroorzaken ook nog eens gezondheidsproblemen. Dit is genoeg reden om specialistische hulp in te roepen voor een zwambestrijding.

De groei van een zwam

De kelderzwam ontwikkelt zich op hout, waarna hij doorgroeit op natte vochtige muren onder zeer natte omstandigheden. De muren moeten aanzienlijk vochtiger zijn dan voor de huis zwam. De optimale groei gebeurt in hout met een vochtgehalte van 40 tot 60%. Huis zwam en kelder zwam vindt men daardoor niet op precies dezelfde plaatsen.

Uiterlijk

Dun viltig, dikwijls waaiervormig mycelium. Het is bleek van kleur, soms met een vrij rijke variatie aan tinten. De mycelium strengen zijn in jonge toestand bleek okerachtig tot bruinig. Ze kleuren vrij snel zwart. Vrucht lichamen worden slechts uitzonderlijk gevormd in gebouwen. Wanneer ze gevormd worden is hun ontwikkeling soms spectaculair, over grote oppervlakken. De kelderzwam groeit in een razend tempo. De groeisnelheid in een houten bouwwerk is uiteraard afhankelijk van de vochtige omstandigheden.

Contact - Vocht in huis - Muren injecteren
Copyright © 2000 - 2024 TotaalVocht.nl - Een totale vochtwering beschermt je woning tegen allerlei vochtproblemen.