Ventileren

Uw woning goed laten ventileren is erg belangrijk. Dit is niet alleen omdat frisse en verse lucht in huis prettig voor het leef klimaat is, maar hierbij is het ook gezond en goed voor u. Natte en klamme vochtige muren in huis kan tal van klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, keelpijn, allergie├źn en kan zelfs astmatische aandoeningen veroorzaken. De meeste mensen zijn zich hiervan niet bewust. Vaak krijgen mensen te kampen met klachten zoals hierboven genoemd, waarvan ze de oorzaak niet weten.

Slechte ventilatie

Een slechte ventilatie voor het verfrissen van de binnen lucht kan een van de oorzaken zijn dat er ziekte kiemen in huis ontstaan. De beste ventilatie is doorgaans 24 uur per dag. Meestal merkt men van goed ventileren niks.

Hoe te ventileren:

  • Maak onnodige gaten kieren of naden dicht maar hou de ventilatie punten open.
  • Na het aanbrengen van isolatie in de spouw muur kan het huis te veel afgedicht worden waardoor er te weinig frisse lucht binnen komt. Hierdoor kan ook de vochtige lucht binnen in huis blijven. Hier kunt u naar laten kijken door een expert.
  • Maak nieuwe ventilatie openingen in de woning als deze nog niet aanwezig zijn om verse lucht de woning binnen te laten stromen.
  • Kozijnen en deuren kunt u afdichten d.m.v. een tocht strip of rubber afdicht band (te halen bij de bouw markt).
  • Doorgaans kunt u gewoon 24 uur per dag blijven ventileren zonder het te merken of te voelen.
  • Na het douchen of koken kunt u een raam of deur extra openen, zodat de vochtige lucht afgevoerd kan worden naar buiten.
  • Houd regelmatig roosters schoon om te ventileren.
Contact - Vocht in huis - Muren injecteren
Copyright © 2000 - 2024 TotaalVocht.nl - Een totale vochtwering beschermt je woning tegen allerlei vochtproblemen.