Schimmel in huis

Wat doet schimmel?
In vochtige ruimtes of zelfs een vochtig huis komt vaak schimmel voor. Nu is het mogelijk om huizen en ruimtes een speciale schimmelbehandeling te geven, voordat u hier aan begint moet u uzelf eerst een paar dingen afvragen. U kunt kijken of de oorzaak van de schimmel weg genomen is of dat er een behandeling tegen schimmel moet plaats vinden. Hierbij kan men zich ook afvragen of er een blijvende oplossing bestaat.

Schimmel verminderen door te ventileren

Een van de methoden die men kan gebruiken om van schimmel in huis af te komen is door goed te ventileren. Schimmels houden nu eenmaal van stilstaande vochtige lucht en een vochtige ondergrond. Bij een goede ventilatie is de lucht droger, de ondergrond droog en is er geen stilstaande vochtige lucht. De meest essentiƫle reden tot schimmelgroei is daarmee weggenomen, zodat een schimmel behandeling om schimmel te voorkomen niet langer nodig is.

Echter is ventilatie in sommige gevallen niet goed mogelijk, waardoor het wel belangrijk is om een schimmel behandeling te geven om te voorkomen dat de schimmels terug keren. Een schimmel behandeling kan uit meerdere ingrepen bestaan, waaronder de muren impregneren met een stof die de muur aan de binnenzijde droog houd, of het injecteren van muren tegen optrekkend vocht. Hierdoor krijgt schimmel veel minder kans om te groeien en is het goed mogelijk dat de schimmels weg blijven. Het is dus belangrijk dat de oorzaak van het probleem aangepakt wordt om de schimmel voorgoed weg te laten blijven.

Contact - Vocht in huis - Muren injecteren
Copyright © 2000 - 2024 TotaalVocht.nl - Een totale vochtwering beschermt je woning tegen allerlei vochtproblemen.