Muren injecteren

De methode

De exacte methode van het injecteren van muren verschilt van situatie tot situatie en moet door de gespecialiseerde vakman bepaald worden. Vaak is er een schimmelbestrijding nodig om de micro organismes te doden. Er kan bijvoorbeeld besloten worden om alleen de binnenmuren te injecteren of een combinatie van een binnen- en buitenmuur.

De procedure van injecteren

In de muur worden op verschillende afstanden gaten geboord, onderlinge afstand circa 10 tot 15 cm. Het boorstof wordt met een stofzuiger uit de gaten gezogen en in de gaten word een speciale injecteer vloeistof aangebracht (aangemaakt naar het percentage vocht in de muur).

De injecteer vloeistof

De speciale injecteer vloeistof is samen gesteld uit milieu vriendelijke stoffen en diverse kunststof werkende componenten met een afdichtende en verspreidende werking in de muur. (zie foto)

Natte kelder

  • Kelder dicht maken.
  • Van vloeibaar naar vast
  • Na voldoende indringdiepte te hebben bereikt gaan de vloeibare bestanddelen via een gel achtige toestand in vaste vorm over (process duurt ongeveer 3 weken). Door de capillaire werking van de steen verdeelt de vloeistof zich door de gehele muur. De uitgeharde vloeistof vormt een aan een gesloten horizontale vochtscherm in de muur.

Hoeken en naden

Vaak is het vocht percentage in de hoeken van de muur het hoogst. Daarom dient daar extra aandacht aan te worden besteed, vaak door het boren van meerdere gaten in de hoeken of naden.

Droging van de muur

Afhankelijk van de situatie moet u rekening houden met enkele weken voordat de horizontale vocht kering werkt. Een normale drogingstijd van de muur ligt tussen de 3 tot 6 maanden. In extreme gevallen kan er sprake zijn van tussen de 6 en 12 maanden voordat de muur geheel vochtvrij is (dit gebeurd zelden of nooit).

Contact - Vocht in huis - Muren injecteren
Copyright © 2000 - 2024 TotaalVocht.nl - Een totale vochtwering beschermt je woning tegen allerlei vochtproblemen.